Hälsoinsatser


dsc00346-u1834

Hälsoprofiler

Hälsoprofilsbedömningar är ett mycket bra redskap för att se din nuvarande status ur ett hälsoperspektiv. Du kan i lugn och ro hemma besvara ett antal frågor som vi vid ditt besök kommer analysera. Vid besöket får du genomföra ett enkelt och lättbelastat cykeltest. Med resultaten från testen arbetar vi fram en strategi som är anpassad för dig och dina mål.

För att optimera resultaten träffas vi för uppföljning, då ser vi om upplägget fungerar tillfredsställande.

dsc00346-u1834

Motion

Fysisk aktivitet, motion, träning, vad är skillnaden? Vet du vad som passar dig bäst? Vi kan tillsammans leta fram de metoder som fyller dina behov. Mängd, intensitet, och teknik ska harmoniera. Jag jobbar med dig individuellt men även med grupper, idrottsklubbar.

Kostrådgivning och fysisk aktivitet är starkt sammankopplade och bör samplaneras för optimalt resultat!

dsc00346-u1834

Avslappning

Lär dig tekniker för avslappning i vardagen. De är effektiva hjälpmedel om du känner av stress, har svårt att koppla av, sömnproblem eller helt enkelt önskar mer välbefinnande. På den mentala sidan jobbar jag även med målbilder, för välmående men även prestationsinriktat inom idrott. Du kan få hjälp med andnings, muskulära och mentala metoder.

Jag jobbar med dig enskilt eller med grupper.

dsc00346-u1834

Kostrådgivning

Att hitta rätt väg i kostlabyrinten är inte alltid lätt. Kosten handlar om flera viktiga faktorer. Innehållet är viktigt för din kropps funktion. Mängden föda i förhållande till din kroppsstruktur och den fysiska aktivitet du utövar påverkar dig också. Jag hjälper dig att hitta din väg mot en hållbar kostsituation. Min åsikt är att lösningen ligger i individanpassade åtgärder. Du får råd om matvanor, mattider, portionsinnehåll eller intag i förhållande till livssituation.

Jag gör kroppsmätningar, vi kartlägger dina intag och diskuterar din situation, dina behov och mål. Jag jobbar med datoriserat program för att beräkna dina specifika behov. Viktkontroll är ett ledord. Det går att nå dina mål utan speciella dieter för upp eller nedgång. Nycklar är insikt, motivation och tidsperspektiv.

dsc00346-u1834

Motiverande samtal

Motivation eller bristen där av sätter ofta käppar i hjulet. Du ser hinder istället för möjligheter. I motiverande samtal hittar vi dina styrkor, fokuserar på dessa så att de kommer dominera ditt sätt att se på framtiden. Det kommer att hjälpa dig förbi ”hinder” du sett tidigare eller som dyker upp.

 ”Det behövs ett helt nytt sätt att tänka, för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka”
Albert Einstein

dsc00346-u1834

Massage

Avslappningsmassage är riktad mot ditt välbefinnande. Den hjälper dig att slappna av och musklerna arbetas mjuka och smidiga. Behandlingen är lugn och mjuk och upplevs som mycket behaglig. Spänningar i kroppen kan med fördel behandlas på detta sätt. Den har också stressreglerande och smärtlindrande effekter.

Unna dig en stund i lugn avslappnad miljö hos mig. Behandlingen kan även utföras hos er på företaget, idrottsklubben din förening eller annan plats, både för enskild person eller grupper.

dsc00346-u1834

Kroppshållning

Din hållning säger en hel del om din hälsa. Vi gör en balans och bildanalys där vi tydligt ser din kroppshållning. Utifrån dessa kan jag rekommendera åtgärder, behandlingar och träning. Du kan säkert bli överraskad av resultaten.

dsc00346-u1834

Föreläsningar

Vill du höra mer om friskvård, fysisk aktivitet, kost, avslappningsteknik? Hör av dig så kommer jag till er.

dsc00346-u1834

StreetStrider

Friskvårdsguiden kan erbjuda dig den senaste och hetaste träningsformen på marknaden just nu; StreetStrider. Som en crosstrainer – fast på riktigt!

StreetStrider-träningen är en intensiv men skonsam metod för kroppen. Kondition och styrka ökar snabbt. Lederna skonas och musklerna får tuff träning. Du behöver kläder efter väder, handskar är bra och har du egen cykelhjälm så ta med den. Träningsskor eller Walkingskor fungerar bra. Vi kör i grupper om max åtta deltagare och du bokar pass här. Du får bekräftelse då bokningen är klar.

Gruppträning med streetstrider är upplagt i 3 olika nivåer

Intro   : kom och testa, lär dig tekniken och kör en härlig runda

Nivå 1: för dig som vill höja din kondition och styrkenivå, träna ute med en skonsam metod.

Nivå 2: för dig som kört ett antal pass, är van vid att träna och vill ha utmaningar, både kondition och styrkemässigt.

Passen varierar mellan distans, intervall, backträning med inslag av styrka och rörlighet.

 

Plats: Gamla skyttepaviljongen, Kronoskogen

Du kan även boka och köra eget pass.

Intropass:  gäller bokande privatperson.

Boka här 

Jag erbjuder också StreetStriders till försäljning, uthyrning, leasing

Uthyrning: 150:- / 60 min. Denna bokning kan göras utanför ordinarie träningspass

 

Grupp och företagsevent:

5-8 st StreetStriders med instruktör. 1995:-( exkl. moms företag )

2-4 st StreetStriders med instruktör. 1400:-( exkl. moms företag )

Transportkostnad utanför Ljungby tillkommer